Hanse Cup Adriatic 2018. uspješno je završen.
Željeli bismo zahvaliti svima koji su bili s nama na šestom izdanju ove zabavne regate.

Video je također završen i jako nam se sviđa. Pogledajte ga na sljedećem linku:

Hanse Cup Adriatic 2018 video >>

Za one koji nam se nisu mogli pridružiti, slijedi kratki izvještaj:

Hanse Cup Adriatic doživio je svoje šesto izdanje od 21. do 25. travnja 2018. Čak 170 sudionika iz 12 zemalja sudjelovalo je na regati s 28 Hanse jedrilica na ruti iz Kaštela u Šibenik, iz Šibenika u Vodice i iz Vodica u Rogoznicu. Te su destinacije prolaskom kroz Šibenski arhipelag pružile prekrasnu kulisu za ovu zabavnu regatu, a sudionicima koji se iz godine u godinu vraćaju, nova mjesta za istraživanje.

Uz lagani vjetar natjecatelji su uspjeli u sva tri plova dokazati svoje jedriličarske vještine, a nakon toga su se mogli opustiti uz večeru i bogati zabavni program dok je zadnju večer obilježila i dodjela nagrada pobjednicima regate.

Ovu regatu uz podršku Jedriličarskog kluba Zenta organizira tvrtka Croatia Yachting, ovlašteni prodavatelj plovila Hanse grupacije, s ciljem promocije Hanse jedrilica koje su već prepoznate kao brzi krstaši s kojima je jedrenje zaista jednostavno ali i s ciljem otvaranja sezone jedrenja i promocije Hrvatske kao nautičke destinacije. Regata je otvorena je za sve vlasnike i ljubitelje Hanse jedrilica za koje su na raspolaganju jedrilice iz charter flote Croatia Yachtinga. Od velike pomoći bili su i ovogodišnji pokrovitelji: Uniqua osiguranje i ACI Club kao zlatni pokrovitelji te Erste Leasing i OTP leasing kao srebreni pokrovitelji.

Na regati je sudjelovala gotovo cijela gama Hanse jedrilica, od najmanje Hanse 315 do luksuzne Hanse 588, a svoj regatni debi su doživjeli i nedavno premijerno predstavljeni modeli Hanse 388, Hanse 418 i Hanse 548 te dokazali da je Hanse išao još jedan korak dalje po pitanju performansi novih modela iz serije 8.

Jedrilice su bile podijeljene u 4 grupe od kojih su nagrađena prva tri mjesta u svakoj grupi, a u ukupnom poretku je po kompenziranom vremenu prvo mjesto osvojio Hanse 455 Bare necessities s njemačkom posadom i skiperom Jensom Gerhardtom. Drugo mjesto u ukupnom poretku je osvojio Hanse 455 Twist & Shout s njemačkom posadom i skiperom Henry Bleckom dok je treće mjesto osvojila njemačka posada na novom modelu Hanse 548 imena Simply the best sa skiperom Markusom Sofjeom. Posebnu nagradu za omiljenu posadu regate osvojila je posada jedrilice Hanse 415 Mickey sa skiperom Goranom Pavlovićem. Riječ je o jednoj od najvjernijih posada ove regate kojoj je ovo već peti Hanse Cup Adriatic za redom.

Vidimo se dogodine!

Trebate pomoć?

Ako ste zainteresirani za kupnju plovila ili želite dobiti više informacija o našem charter managementu, kontaktirajte nas i naši stručnjaci rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Pošaljite upit