Hanse Yachting World Charter Management
Najlakši put do vlastite Hanse jedrilice!

Za sve koji traže najlakši put do vlastite Hanse jedrilice idealan je izbor naš Hanse Yachting World charter management program, kojeg je već prepoznalo mnoštvo zadovoljnih korisnika.  

Konačno možete postati vlasnik Hanse jedrilice uz minimalnu investiciju i uživati u vlasništvu bez brige o njezinom održavanju.

Kao ovlašteni Hanse prodavatelj , možemo vam ponuditi cijeli niz novih i rabljenih Hanse jedrilica po povoljnim uvjetima.

Ključne prednosti:

 • Izvrsni booking rezultati s više od 20 tjedna po sezoni (prosjek flote 21,5 tjedna/plovilo)
 • financijska sigurnost s osiguranjem od gubitka charter prihoda  
 • visoki standardi održavanja jamče najvišu prodajnu vrijednost vašeg plovila, bez obzira na njegovu starost
 • posebni uvjeti kupnje za vaše plovilo
 • kvalitetna post prodajna usluga s brzim rješavanjem reklamacija
 • povoljni uvjeti financiranja uz partnerske leasing tvrtke
 • transparentno financijsko izvještavanje uz konstantni uvid u prihode i troškove

Oduvijek ste sanjali o vlastitom plovilu, a niste sigurni da biste mogli financirati njegovu kupnju ili održavanje ili jednostavno nemate vremena koristiti plovilo onoliko koliko biste željeli, Hanse Yachting World charter management je najbolji izbor za vas.

Pridružite se našem charter management programu i uživajte u ostvarenju vaših snova.

Program je osmišljen kako bi vam pružio najlakši način za financiranje kupnje plovila i njegovog održavanja iz charter prihoda te ujedno uz najnižu moguću početnu investiciju.

Hanse Yachting World Charter management modeli

HANSE YACHTING WORLD Vlasništvo

Namijenjeno onima koji traže najbolji povrat investicije i fleksibilnost u planiranju svog godišnjeg odmora na plovilu.

Charter prihodi se dijele u omjeru 65% - 35% u korist investitora. Investitor kupuje plovilo na svoje ime ili na ime svoje tvrtke te je aktivnije uključen u poslovanje plovila. Za kupnju plovila dovoljan je polog od 30% kupovne cijene plovila dok se ostatak može financirati putem leasinga. Charter prihodi će pokrivati troškove financiranja, održavanja, osiguranja i veza, a ovisno o visini početnog učešća, investitor može očekivati i dodatni profit. U tom modelu ostvarujete veće popuste za kupnju plovila. 

Kod ovog modela charter managementa postoji veća fleksibilnost pri izboru plovila i njegove opreme.

HANSE YACHTING WORLD Partnerstvo

Namijenjeno onima koji ne žele osnovati tvrtku i aktivno sudjelovati u poslovanju plovila odnosno  onima koji žele koristiti plovilo samo 3 tjedna godišnje i ne žele imati nikakve obaveze vezane za plovilo.

Investitor plaća 55% - 60% cijene plovila (ovisno o modelu), a charter tvrtka plaća ostatak. Investitor postaje vlasnik plovila nakon 6 sezona chartera. Charter prihod ne dijeli se s investitorom kako bi charter tvrtka pokrila trošak kupnje, održavanja, veza i ostale troškove.

Kod ovog modela charter managementa možete odabrati samo određene tipove plovila opremljene prema našoj specifikaciji.

Odabir plovila

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvozadnja je odluka vaša, bez obzira koji model plovila ili broj kabina želite odabrati. Unatoč tome, kako bi vaša kupnja bila što isplativija, uz naše profesionalno iskustvo predložit ćemo najprofitabilnije Hanse modele. K tome, s detaljnom kalkulacijom prihoda i troškova predstavit ćemo profitabilnost pojedinih modela kako biste mogli pronaći plovilo koje najbolje zadovoljava vaše osobne i financijske potrebe. Kod ovog modela ostvarujete veće popuste pri kupnji plovila.

Ukoliko već posjedujete plovilo, također možete stupiti u naš charter management program. Kontaktirajte nas i ostvarujte dodatni prihod s vašim plovilom.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvomožete birati samo modele koje smo mi odredili te koji su opremljeni prema našoj specifikaciji kako bi osigurali dovoljan broj bookinga za povrat investicije charter tvrtke.


Destinacija

Jednom kad vaše plovilo uđe u naš Hanse Yachting World Charter Management program bit će smješteno u jednoj od naših baza u Marini Kaštela, Marina Kornati u Biogradu na Moru ili u ACI marini Dubrovnik.

Hrvatska obala s 1185 otoka i otočića pruža fascinantne lokacije koje možete istražiti. Bez obzira planirate li posjetiti drevne građevine, mirne uvale s kristalno čistim morem ili gradove koji su u trendu, hrvatska obala nudi sve to.

Prekrasna priroda, dugi lanac krševitih otoka duž gotovo planinske obale, izobilje skrivenih sidrišta i stabilna klima su samo od nekih čimbenika koji Hrvatsku čine nautičkim rajem. Za sve koji bježe od gužvi, traže privatnost i preferiraju netaknutu prirodu Hrvatska nudi divlju mediteransku ljepotu, tople boje s bujnom, mirisnom vegetacijom na obali koja se naizmjenice mijenja iz klisura u špilje, iz stjenovitih hridi u pitome šljunčane plaze i čarobne uvale.

Korištenje vašeg plovila

Ako ste mislili ulaskom u naš charter management program nećete moči koristiti vaše plovilo, pogriješili ste.

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo vaše plovilo možete koristiti koliko želite no ukoliko ste plovilo financirali putem leasinga predlažemo do 4 tjedna po sezoni te od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni kako bi charter prihodi pokrili vaše troškove financiranja, održavanja, veza i druge troškove. Također, svoje plovilo možete koristiti i u bilo kojem periodu koji nije rezerviran za charter goste.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvo plovilo možete koristiti do 3 tjedna po sezoni, od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni.

U svakom slučaju, prilikom korištenja vlasničkih tjedana nama plaćate samo trošak pripreme plovila i boravišnu pristojbu, a ne plaćate cijenu chartera. Samo nas nazovite i rezervirajte vaš odmor na plovilu. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

 

Hanse Yachting World charter management program

Tražite najlakši put do vlastitog plovila? Odaberite naš Hanse Yachting World charter management program kojeg su već prepoznali brojni vlasnici plovila. Postanite vlasnikom Hanse jedrilice i uživajte u vlasništvu, bez brige o održavanju plovila.

FAQ

Što je Hanse Yachting World Charter Management program?

Ako ste oduvijek sanjali o vlastitom plovilu, a niste sigurni da biste mogli financirati njegovu kupnju ili održavanje ili jednostavno nemate vremena koristiti plovilo onoliko koliko biste željeli, Hanse Yachting World charter management je najbolji izbor za vas.

Hanse Yachting World charter management program predstavlja naše usluge kojima se mi brinemo za vaše plovilo i njegove charter goste te ujedno osiguravamo postizanje maksimalnog potencijala vašeg plovila za ostvarivanje prihoda u charteru i pružio najlakši put do vlastitog plovila odnosno financiranje kupnje, održavanja plovila i ostalih troškova iz prihoda od chartera.

Pridružite se našem Hanse Yachting World programu i bezbrižno uživajte u ostvarenju vaših snova.

 

Zašto bih trebao odabrati Croatia Yachting?

Croatia Yachting je ovlašteni prodavatelj Hanse plovila za Hrvatsku te vam time može ponuditi najpovoljnije uvjete kupnje, visoke standarde održavanja koji će osigurati očuvanje vrijednosti vašeg plovila i kvalitetnu post prodajnu podršku s brzim rješavanjem reklamacija. Uz to, Croatia Yachting je jedna od najvećih charter tvrtki u Hrvatskoj, s vlastitom charter agencijom te vam omogućava pokrivanje svih troškova vlasništva iz charter prihoda. Uz to, preko partnerskih leasing tvrtki omogućava povoljne uvjete financiranja.

Naša AA Bonitetna ocjena potvrđuje našu financijsku stabilnost i jamči sigurnost vaše investicije.

S charter bazama u Dalmaciji, očekuju vas godišnji odmori na jednoj od najljepših obala na svijetu.

PROČITAJTE VIŠE O NAMA.

Željeli bismo naglasiti činjenicu da popust nije najvažniji faktor pri kupnji plovila za charter. Najvažniji je omjer cijene i charter prihoda kakvog može osigurati samo iskusna charter tvrtka koja za vaše plovilo postiže dobre rezultate u bookingu. Mi kao jedna od najvećih hrvatskih charter tvrtki pružamo booking rezultate / charter prihode kakve konkurencija jednostavno ne može postići.

Zašto bih trebao odabrati Hanse jedrilicu?

Hanse jedrilice dolaze iz inovativnog brodogradilišta koje proizvodi brze i udobne krstaše. Ističu se inovativnim rješenjima i kvalitetom izrade. Iako su Hanse jedrilice prvenstveno zamišljene kao vlasničke već su se dokazale izvrsnim booking rezultatima u charteru, a njihov fast cruising i easy sailing koncept dokazali su se kao pobjednička formula. Hanse postavlja visoke standarde za udobnost na moru i razvoj brzih jedrilica s odličnim omjerom cijene i performansi. Kao jedan od najvećih proizvođača plovila u Europi, Hanse kombinira tradiciju i majstorski ručni rad sa suvremenim tehnikama i materijalima. Korištenje Vinil-estera u serijskoj proizvodnji plovila jedna je od najistaknutijih inovacija koje dolaze iz Hansea.

Hanse s modelima svih veličina, od praktičnog Hanse 315 do vrlo elegantnog Hanse 675 donosi neke od najbržih dizajna.

Sve Hanse jedrilice dizajnirali su Judel/vrolijk & co, jedni su od najboljih svjetskih projektanata plovila koji su zaslužni za obranu naslova prvaka u Americas Cupu s jedrilicom Alinghi, a Hanse Yachts s njima trajno surađuje. Njihov inovativni pristup dizajnu rezultirao je jedrilicama koje pružaju jedinstvene performanse.

 

Kako financirati kupnju?

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo kupnja se može financirati na različite načine: iz ušteđevine, kreditom ili leasingom. Najprikladniji i uobičajeni način je financije putem leasinga. Za to je potreban polog koji se najčešće kreće od 35% do 50% cijene plovila dok je minimalni depozit koji zahtjeva leasing tvrtka najčešće 30% cijene plovila.  Ostatak cijene plovila otplaćuje se u mjesečnim ili kvartalnim ratama. Mi ćemo vam osigurati najpovoljnije uvjete financiranja u suradnji s renomiranim leasing tvrtkama koje imaju dugogodišnje iskustvo u financiranju plovila. Ako želite, možete se za financiranje pobrinuti i sami. Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo, charter prihodi bi trebali pokriti mjesečne rate kao i sve druge troškove.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvo investitor treba financirati 55% - 60% cijene plovila (ovisno o modelu plovila), a charter tvrtka plaća razliku do pune cijene. Udio investitora ne može se financirati putem leasinga budući da investitor ne postaje vlasnik plovila sljedećih 6 sezona u charteru. Nakon 6 sezona u programu, kupnja plovila je u potpunosti financirana i investitor postaje vlasnik plovila.

Moram li potpisati dugoročni ugovor?

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo ugovor se potpisuje na godišnjoj razini. Iz ugovora se možete povući i ranije no u tom slučaju morate refundirati pologe koje su charter klijenti platili za charter plovila unutar perioda kojeg obuhvaća ugovor.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvo ugovor se potpisuje na period od 6 godina. Nakon vaše početne investicije iz ugovora ne proizlaze dodatne financijske obaveze za vas. Nakon 6 sezona, kad ugovor istekne, postajete vlasnik plovila. Ukoliko želite, nakon toga možete početi zarađivati s plovilom na način da pristupite našem Hanse Yachting World vlasništvo modelu.

Kako se dijeli charter prihod?

HANSE YACHTING WORLD vlasništvo

Charter prihod se dijeli u omjeru 65%-35% u korist investitora.

Iz svojih 65% prihoda investitor financira:

 • godišnji vez
 • puno kasko osiguranje, uključujući osiguranje od gubitka charter prihoda
 • održavanje plovila

Iz svojih 35% charter prihoda charter tvrtka financira:

 • agencijske provizije za sub-agente
 • marketing i promocija plovila
 • booking plovila
 • koordinacija, primanje i podrška charter gostima

Drugim riječima plaćeni smo za booking plovila bilo direktni ili u suradnji s partnerskim agencijama i za brigu o charter gostima. Ostatak prihoda dobiva vlasnik plovila.

HANSE YACHTING WORLD Partnerstvo

Charter prihod se ne dijeli s investitorom s obzirom da charter tvrtka snosi troškove veza, osiguranja i održavanja kao i sve druge troškove.

Iz charter prihoda charter tvrtka financira:

 • godišnji vez
 • puno kasko osiguranje, uključujući osiguranje od gubitka charter prihoda
 • održavanje plovila
 • agencijske provizije za sub-agente
 • marketing i promocija plovila
 • booking plovila
 • koordinacija, primanje i podrška charter gostima
Mogu li odabrati bilo koji Hanse model?

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo zadnja je odluka vaša, bez obzira koji model plovila ili broj kabina želite odabrati. Unatoč tome, kako bi vaša kupnja bila što isplativija, uz naše profesionalno iskustvo predložit ćemo najprofitabilnije Hanse modele. K tome, s detaljnom kalkulacijom prihoda i troškova predstavit ćemo profitabilnost pojedinih modela kako biste mogli pronaći plovilo koje najbolje zadovoljava vaše osobne i financijske potrebe.

Ukoliko već posjedujete plovilo, također možete stupiti u naš charter management program. Kontaktirajte nas i ostvarujte dodatni prihod s vašim plovilom.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvo možete birati samo modele koje smo mi odredili te koji su opremljeni prema našoj specifikaciji kako bi osigurali dovoljan broj bookinga za povrat investicije charter tvrtke.

 

Što je s registracijom plovila?

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo plovilo kupujete na vaše ime ili na ime vaše tvrtke te ga u skladu s time i registrirate. Međutim, samo tvrtke imaju pravo na povrat PDV-a što značajno utječe na cijenu samog plovila, a i na troškove veza, održavanja i druge troškove. Zato predlažemo otvaranje tvrtke u Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji unutar EU. Plovilo mora biti registrirano pod zastavom zemlje iz Europske Unije što podrazumijeva i Hrvatsku. Osnivanje tvrtke u Hrvatskoj je poprilično jednostavno, a trošak je oko 26.000 kn od čega je 20.000 kn temeljni kapital tvrtke koji se može naknadno iskoristiti. Pružamo podršku u osnivanju i vođenju same tvrtke.

Kod modela  Hanse Yachting World partnerstvo plovilo se kupuje i registrira na ime charter tvrtke i registrira se pod hrvatskom zastavom. Vašu investiciju osigurate……………………… Nakon 6 sezona vlasništvo prelazi na vas i možete registrirati plovilo na svoje ime.

Kod prelaska vlasništva na vas, potrebno je platiti 25% PDV-a na preostalu vrijednost plovila (tržišna vrijednost odnosno knjigovodstvena vrijednost, prema procjeni porezne uprave, što bi bilo između 50% i 60% cijene novog plovila).

 

Što je s održavanjem plovila?

Ponekad, godište gradnje plovila nije presudno. Bez obzira na starost plovila, dobro održavano plovilo je jedini put do zadovoljnog charter gosta, a time i ključ uspješnog poslovanja. Upravo zato naši profesionalno educirani zaposlenici konstantno nadziru stanje plovila i njegove opreme. Redovnim servisiranjem sprječavamo kvarove i charter gostima pružamo siguran i kvalitetan godišnji odmor. Stalnim nadziranjem i održavanjem osiguravamo dugotrajnost vašeg plovila i njegove opreme te ujedno i višu cijenu najma u charteru i višu tržišnu vrijednost plovila ukoliko ga odlučite prodati. Vlasnik plovila ima stalni uvid u procese i troškove održavanja. Plovila koja se nalaze u našim bazama najbolji su dokaz kvalitete usluge koju pružamo.

Kao ovlašteni Hanse prodavatelj jamčimo kvalitetnu post prodajnu uslugu s brzim rješavanjem reklamacija. U vaše ćemo ime i sami obavljati reklamacije prema brodogradilištu i pobrinuti se da je vaše plovilo uvijek u najboljoj formi.

 

Što ako se plovilo ošteti?

Sva plovila u našoj floti pokrivena su punim kasko osiguranjem. Troškovi popravka štete pokrivaju se iz police osiguranja ili iz depozita klijenta koji je uzrokovao štetu. Popravke odrađujemo mi kao ovlašteni Hanse prodavatelj ili vanjski specijalizirani servis, ovisno o vrsti štete.

 

Kako je plovilo osigurano?

Plovilo je osigurano policom punog kasko osiguranja koja pokriva popravke svih šteta i gubitak charter prihoda od prvog dana štete.

 

Postoji li osiguranje od gubitka charter prihoda?

Polica punog kakso osiguranja pokriva gubitak charter prihoda od prvog dana štete.

 

Kako mogu koristiti plovilo?

Kod modela Hanse Yachting World vlasništvo vaše plovilo možete koristiti koliko želite no ukoliko ste plovilo financirali putem leasinga predlažemo do 4 tjedna po sezoni te od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni kako bi charter prihodi pokrili vaše troškove financiranja, održavanja, veza i druge troškove. Također, svoje plovilo možete koristiti i u bilo kojem periodu koji nije rezerviran za charter goste.

Kod modela Hanse Yachting World partnerstvo plovilo možete koristiti do 3 tjedna po sezoni, od toga 2 tjedna u glavnoj sezoni.

U svakom slučaju, prilikom korištenja vlasničkih tjedana nama plaćate samo trošak pripreme plovila i boravišnu pristojbu, a ne plaćate cijenu chartera. Samo nas nazovite i rezervirajte vaš odmor na plovilu. Mi ćemo se pobrinuti za sve ostalo.

 

Koje su moje opcije nakon isteka ugovora o Hanse Yachting World partnerstvu?
 • Možete plovilo prebaciti u program Hanse Yachting World vlasništvo i ostvarivati zaradu.
 • Možete početi koristiti plovilo isključivo u privatne svrhe.
 • Možete plovilo dati pod račun za kupnju novog plovila.
 • Možete prodati vaše plovilo.

Ako odlučite prodati vaše plovilo, možemo vam asistirati u prodaji s našim brokerskim uslugama.

 

U kakvom je stanju plovilo nakon charter management programa i kakva je njegova tržišna vrijednost?

U vrlo dobrom i potpuno ispravnom stanju. Naravno, rezultat chartera je povećano trošenje plovila koje se može otkloniti minimalnom investicijom i popravcima. U svakom slučaju, većina charter plovila u našoj floti u boljem je stanju od brojnih privatnih plovila budući da su na njima obavljani konstantni pregledi i redovita održavanja od strane stručnog osoblja u našoj charter tvrtki.

Prema našem iskustvu, nakon 5 sezona u Hanse Yachting World Charter Management programu, vrijednost plovila je približno 65% njegove početne vrijednosti. To je i dodatna prednost odabira Hanse plovila budući da se Hanse jedrilice prvenstveno smatraju vlasničkim jedrilicama, a na tržištu se u isto vrijeme ne prodaje toliko rabljenih Hanse plovila koliko se prodaje plovila drugih konkurentskih marki koje su prikladne za charter.

Kolike prihode i troškove mogu očekivati kod modela Hanse Yachting World vlasništvo?

Projekcija prihoda i troškova – Hanse Yachting World vlasništvo primjeri

HANSE 458
Kupovna cijena
(potpuno opremljeno plovilo, uključujući i charter opremu, dostavu…)

205.000 EUR

Godišnji charter prihod
(Vlasnik plovila)
39.200 EUR
Godišnji troškovi
(vez, osiguranje, registracija održavanje...)
13.400 EUR
Godišnji neto profit
(Vlasnik plovila)
25.800 EUR
HANSE 418
Kupovna cijena
(potpuno opremljeno plovilo, uključujući i charter opremu, dostavu…)
 170.500 EUR
Godišnji charter prihod
(Vlasnik plovila)
29.800 EUR
Godišnji troškovi
(vez, osiguranje, registracija održavanje...)
12.300 EUR
Godišnji neto profit
(Vlasnik plovila)
17.600 EUR

Godišnji troškovi ne uključuju rate leasinga ili kredita budući da iste mogu varirati ovisno o uvjetima financiranja i visini pologa.

NAPOMENA:
Cijene ne uključuju PDV. Kupovna cijena može varirati ovisno o datumu kupnje i važećem cjeniku Hanse Yachts. Gore navedeni podaci su isključivo ilustrativni